VZW Toerisme Kasterlee organiseert voor de 3e maal het Belgisch Kampioenschap Pompoenschieten  inKasterlee, Grootrees.   Dit evenement kadert binnen de activiteiten over en rond het thema pompoenen  die tijdens de maand oktober plaatsvinden.  Verschillende ploegen nemen het tegen elkaar op en trachten de pompoenen zo ver mogelijk weg te slingeren met zelfgemaakte reuzenkatapulten. Daarnaast kan je met een eigengemaakte  katapult kleine mini pompoentjes schieten naar een bewegend doel. Ook aan de kinderen is gedacht met voldoende animatie. Je  kan op het terrein genieten van een hapje en een drankje.

Ook Kabouter Toontje, de nieuwe mascotte van het VVV met een hoogte van 3,8 m , brengt zijn laatste aanwinst, een reuzenpompoen mee.

Praktische informatie   

Het pompoenschieten gaat door op de terreinen van Grootrees, de inkom bedraagt  € 3 per persoon, de kassa gaat open vanaf 11u,  het officiele kampioenschap start om13u, echter vanaf 10u kan je reeds het proefschieten volgen.   Daarnaast  worden er in Kasterlee  tijdens de oktobermaand nog verschillende andere evenementen georganiseerd:

 

Zaterdag 12 oktober

Straffe Verhalenwandeling

Zondag 13 oktober

3e Belgisch Kampioenschap Pompoenschieten

Zaterdag 19 oktober

Straffe verhalenwandeling 2

Zondag 20 oktober

Pompoenendag  met weging zwaarste pompoen

Zaterdag 26 oktober

Griezeltocht

Zondag 27 oktober

Pompoenregatta aan de Ark van Noë

Elke zondag in oktober

Kaboutervertellingen over kabouters en pompoenen

Vanaf 12 oktober

Halloween in Bobbejaanland